Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

My shirt is red... with blood from a fellow worker


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερά, ΣΥνεργασία για την Ανατροπή) με απόφασή της στηρίζει τον αγώνα των μαχόμενων ανθρακωρύχων της Ισπανίας που βρίσκονται σε μαχητική, αποφασιστική, απεργία διαρκείας, ενάντια στα σχέδια της ισπανικής κυβέρνησης που απλά υπακούει στην εντολή της ΕΕ για κόψιμο των επιχορηγήσεων στα ανθρακωρυχία της Ισπανίας και της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υποταγμένες στις εντολές και τα συμφέροντα των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, περικόπτουν ασύστολα θέσεις εργασίας.   
Σήμερα, ενωμένοι και μεις με τον αγωνιζόμενο Λαό της Ισπανίας καλωσορίζουμε τους ήρωες αγωνιστές Ανθρακωρύχους που μετά από τη μακριά τους πορεία φτάνουν στη Μαδρίτη, μεταφέροντας τον αγωνιστικό τους παλμό στην Ισπανική πρωτεύουσα, αλλά και την ελπίδα στις καρδιές μας.
Ο Αγώνας των Ανθρακωρύχων αφορά όλη την εργατική τάξη, μέσα και έξω από την Ισπανία, όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διεκδικούν να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που αρνούνται να ζήσουν στις συνθήκες της σκλαβιάς που θέλει να επιβάλλει η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα υπέρ των εργαζομένων, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν κινητοποιηθούν δυναμικά, στους χώρους εργασίας τους, αν δεν συντονιστούν από τα κάτω σε κάθε χώρα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν δεν κάνουν ανταρσία εκεί που εφαρμόζονται τα αντεργατικά μέτρα λιτότητας, είτε αυτά είναι «νόμιμα» είτε όχι, εκεί που με τους συνεχείς εκβιασμούς  κλέβουν το ψωμί του εργάτη.
Από αυτή την άποψη, οι μαχόμενοι ανθρακωρύχοι της Ισπανίας αποτελούν για μας πηγή αισιοδοξίας, δύναμης και ένα παράδειγμα για να ακολουθήσουμε.
Από την Ελλάδα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας. Ο δρόμος της νίκης δεν μπορεί να είναι άλλος από τους ανατρεπτικούς εργατικούς αγώνες. Η εποχή μας χρειάζεται μια πραγματική λαϊκή εξέγερση, με καρδιά και πρωτοπορία την εργατική τάξη. Να ξεπεραστεί με μαχητικούς αγώνες η καθήλωση στους συμβολικούς αγώνες απλής διαμαρτυρίας με αίτημα το "μη χειρότερα" που επιβάλλει ο ρεφορμισμός που οδηγεί τους εργαζόμενους αφοπλισμένους από ήττα σε ήττα.
Διεκδικούμε μαζί σας Αξιοπρεπή εργασία για όλους, Ισότητα, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Λαϊκή Κυριαρχία, και δηλώνουμε ότι μόνο ένα πράγμα είναι ισχυρότερο από την ελευθερία μας: Το μίσος μας για εκείνους που θέλουν να μας τη στερήσουν.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς όλοι οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ΕΛΛΑΔΑ.



- Δεν είμαστε τρομοκράτες. Παλεύουμε για το ψωμί μας.

- Το κράτος επιτίθεται σε χωριά με γυναίκες και παιδιά.

- Παλεύουμε για τις δουλειές μας και την περιοχή.

- Δεν κερδίζεις τίποτα με μια ειρηνική διαδήλωση. Ναι, κλείνουν οι δρόμοι με συνοδεία... Μετά από δύο ώρες, η "άδεια" σου τελειώνει. Και μετά τι; Τίποτα.

- Εάν θέλανε να διαπραγματευτούν δε θα είχανε στείλει 300 επιπλέον μπάτσους δίπλα σε ήδη χίλιους. Απλά δεν τους ενδιαφέρει.

- Ποιός ψήφισε τις περικοπές στην υγεία; Tώρα πληρώνεις 1 ευρώ για φάρμακα. Οι συνταξιούχοι που πλήρωναν φόρους για χρόνια, πρέπει τώρα να πληρώνουν για φάρμακα. Πρόκειται για μια μασκαρεμένη δικτατορία. Μας κοροϊδεύουν σα να είμαστε ηλίθιοι.

- Εργαζόμενοι σε τομείς όπως: Υγεία, Παιδεία κτλ θέλουμε να τους πούμε να είναι γενναίοι. Ενωθείτε μαζί μας!

- Προς κάθε επισφαλώς εργαζόμενο και απολυμένο: Βγείτε έξω και υπερασπιστείτε αυτό που είναι δικό σας! Σηκωθείτε! Αντιδράστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου