Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Πυροβόλησε μετανάστη εργάτη αντί να πληρώσει δεδουλευμένα

-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

-Ένωση Μεταναστών Εργατών


Αθήνα22/07/2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7 ΣΤΙΣ 1ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΟΥ 47, 5Ος


 Μόλις προχθές κατάφερε να ξεφύγει από τον κλοιό θανάτου που του έστησε ο εργοδότης Κ.Μ. στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου ο 28χρονος εργάτης από το Πακιστάν Μπασίρ Τζαχανγκίρ.

Αντί να του καταβάλει τα τριακόσια ευρώ που είχαν συμφωνήσει ως μηνιάτικο, ο Κ.Μ. πήρε ένα όπλο και την Δευτέρα 2 Ιούλη στις 6.30πμ πήγε στη στάνη όπου απασχολούσε τον εργαζόμενο και άρχισε να πυροβολεί στο δωμάτιο όπου ξεκινούσε το μεροκάματο. Δύο γέροντες που βρίσκονταν εκεί άρχισαν να φωνάζουν «σταμάτα, τι κάνεις» και μπήκαν στη μέση για να προφυλάξουν τον εργαζόμενο. Ο Κ.Μ. έριχνε σφαίρες αρχικά γύρω από τον εργαζόμενο και μία από αυτές τον χτύπησε στο πόδι τραυματίζοντας τον.

Τον έκλεισε και τον κράτησε στο δωμάτιο τραυματισμένο, χωρίς καμία θεραπεία, επί τρείς μέρες. Τη τέταρτη μέρα κατάφερε να διαφύγει. Ο Κ.Μ. απείλησε τον Μπασίρ ότι άν μιλήσει θα σκοτώσει τον αδελφό του ο οποίος δούλευε επίσης στον Σταυρωμένο. Όταν διέφυγε ο Κ.Μ. τον αναζήτησε με 4-5 άλλους στο σπίτι του αδελφού του.

Στις 6 Ιούλη κατάφερε να πάει στην Αστυνομία, όπου έκανε μήνυση. Το Α.Τ. έφερε αμέσως ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να αντιμετωπίσει με εγχείριση το τραυματισμό του από το βλήμα του πυροβόλου όπλου. Πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία του έφυγε για την Αθήνα μαζί με τον αδελφό του φοβούμενος ότι ο δράστης θα προχωρήσει στην εκτέλεση των απειλών του.

Στις 20 Ιούλη στην Αθήνα προσέφυγε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και την Ένωση Μεταναστών Εργατών όπου κατέθεσε αυτές τις καταγγελίες.

Η Αστυνομία σε όλη τη διαδικασία αυτή τον παρότρυνε να μην γνωστοποιήσει το περιστατικό και να φύγει μακριά από το χωριό.

Υπάρχουν όμως τεράστια ερωτηματικά:

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ;

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ; ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;

Είναι σαφές ότι ο ρατσισμός προστέθηκε στη βάρβαρη εκμετάλλευση ενός αφεντικού που όπως και τα περισσότερα αυτό το διάστημα αποθρασυνόμενα από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα αφήνοντας συχνά απλήρωτους τους εργάτες.

Το επικίνδυνο αυτό κρούσμα για το οποίο η Αστυνομία ζήτησε την σιωπή του θύματος συνέβη σε ένα χωριό που απασχόλησε τα ΜΜΕ το περασμένο Γενάρη με τις πρωτοβουλίες της Αστυνομίας και πολιτών για την συγκρότηση σώματος επιτήρησης της περιοχής για τους μετανάστες στους οποίους συλλογικά είχε φορτωθεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος μιας γερόντισσας.

Καλούμε τα συνδικάτα του Ρεθύμνου, το Εργατικό Κέντρο να παρέμβουν για την δικαίωση του ενός εργαζόμενου που βρέθηκε απλήρωτος και πυροβολημένος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Ρέθυμνο να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτά τα ρατσιστικά εργοδοτικά εγκλήματα

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,6932828964

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών, 6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου