Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κύματα... Επενδύσεων

Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης - Λ. Δημοκρατίας 306,- 681 00, Αλεξανδρούπολη – Τηλ.: 2551350203, Fax: 2551064235 – Email: gtip@alexpolis.grΑλεξανδρούπολη 18/07/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από Ρώσους επιχειρηματίες από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης υποδέχτηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου και ώρα 9:30 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Η 8μελής αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο των Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη και την πρόεδρο του Συλλόγου «Ρωσικό Σπίτι», κ. Ιουλία Γαβρίλοβα, εκπροσωπεί τους περίπου 50 ρώσους επιχειρηματίες που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη από τις 17 έως τις 27 Ιουλίου, προκειμένου να συναντηθούν με φορείς της πόλης και να συζητήσουν τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο επενδύσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε τους ρώσους επιχειρηματίες για τα πλεονεκτήματα της περιοχής και παρέθεσε τα οφέλη και τις ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων που προέκυψαν από την αδελφοποίηση των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ, καθώς και από την αδελφοποίηση του ΔΠΘ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της διεκδίκησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Αγίας Πετρούπολης, στην ανάπτυξη της επένδυσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης και στην πράσινη ενέργεια. Από την πλευρά της η ρωσική αντιπροσωπεία εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή και ζήτησαν από τον δήμαρχο προτάσεις και κατευθύνσεις αναφορικά με τους πιθανούς τομείς επενδύσεων τόσο σε  επιχειρηματικό, όσο και σε τουριστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό επίπεδο. Παράλληλα, εξέφρασαν την πρόθεσή του να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός «Ελληνορωσικού Σπιτιού» στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα συνεργάζεται με το Σύλλογο «Ρωσικό Σπίτι» με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο περιοχών.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:«Δεκατρείς μήνες από την ημέρα που ξεκίνησε η αδελφοποίηση βαδίζουμε βήμα - βήμα σε μια ενίσχυση των διμερών σχέσεων,από τη θρησκεία και τον πολιτισμό μέχρι την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Σήμερα, περίπου 50 επιχειρηματίες από την Αγία Πετρούπολη βρίσκονται στην πόλη προκειμένου να επενδύσουν χρήματα.. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο πολύτιμο είναι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να μπορεί ένας δήμος, μέσω μιας αδελφοποίησης να επιτύχει να φέρει όλους αυτούς τους ανθρώπους εδώ. Και γι’ αυτό είμαστε περήφανοι. Ελπίζουμε στο διάστημα της παραμονής τους στην πόλη να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να επιτύχουμε συμφωνίες που θα ωφελήσουν τον τόπο και τους δημότες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου