Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ Παρασκευή 21/9, 7.30 μμ, Εργατικό Κέντρο

• Εργάτες ενωμένοι ενάντια στα Μνημόνια της λιτότητας και του ρατσισμού
• Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές


Η μαχητική διαδήλωση χιλιάδων στις 24 Αυγούστου στην Ομόνοια έβγαλε ένα ποτάμι οργής στο δρόμο ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια , ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Με αυτήν την ορμή και την αυτοπεποίθηση όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι διαδηλώνουμε στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη για να σαρώσουμε την συγκυβέρνηση του ρατσισμού και της λεηλασίας των δικαιωμάτων μας , της ανεργίας, των περικοπών στη παιδεία, την υγεία, των κλεισιμάτων των εργοστασίων, των ιδιωτικοποιήσεων στη ΑΤΕ, το Τ.Τ., τα ΕΛΤΑ, τη Δωδώνη.

Διαδηλώνουμε για να διώξουμε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά που έβαλε στο στόχαστρο τους εργατικούς αγώνες όπως των χαλυβουργιών, την αριστερά και τους μετανάστες. Αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για τη κρίση και την αποτυχία του συστήματος του κέρδους και της εκμετάλλευσης που υπηρετεί για να εκτρέψει την οργή για τις πολιτικές του Μνημονίου σε μίσος κατά των μεταναστών δυναμώνοντας έτσι τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά χαρίζει δισεκατομμύρια για να σώσει τους Τραπεζίτες αφήνει να ρημάζουν οι γειτονιές, να κλείνουν εργοστάσια, νοσοκομεία, ιδρύματα και παιδικοί σταθμοί,
χιλιάδες να είναι απλήρωτοι, άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους, να μένουν χωρίς ρεύμα με τα άθλια χαράτσια, να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ συνεργάζεται σε ρατσιστικά πογκρόμ κατά των μεταναστών στις γειτονιές για να σπείρουν το τρόμο σε όλους.

Οι νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής συνεργάζονται ως μακρύ χέρι του κράτους του «νόμου και της τάξης», ως στήριγμα των αφεντικών όπως έδειξε με το πιο καθαρό τρόπο η ρατσιστική επίθεση στο Πέραμα κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών για λογαριασμό των ιδιοκτητών των ψαράδικων που επιδιώκουν σπάσιμο της σύμβασης εργασίας που έχουν. Όταν υπάρχει ρατσισμός τα
μεροκάματα πέφτουν, οι υπηρεσίες κλείνουν! Το ίδιο επικίνδυνα είναι τα ρατσιστικά ψέματα της συγκυβέρνησης ότι τάχα οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα οι μετανάστες, είναι πολλοί και περισσεύουν, η ότι δημιουργούν προβλήματα στα νηπιαγωγεία και τα νοσοκομεία την ώρα που καταβάλλουν εισφορές στα Ταμεία σώζοντας τα από τη κατάρρευση επί χρόνια. Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους, τον κατακλέβουν τα αφεντικά και αυτοί θέλουν τώρα χειρότερες συνθήκες δουλειάς για να ανεβάζουν τα κέρδη τους. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι τα τσιράκια των αφεντικών και του Σαμαρά γιατί δέχονται τα Μνημόνια και επιδιώκουν να διασπαστούν οι εργάτες και να πληρώσουν τα σπασμένα όλοι-περισσότερο οι μετανάστες! Για αυτό επιτίθενται στα συνδικάτα και στις συλλογικές συμβάσεις και η επίθεση στους μετανάστες έχει στόχο τη διάσπαση του ενωμένου αγώνα της εργατικής τάξης. Δεν θα τους αφήσουμε! Από την Κούνεβα που την πότισαν βιτριόλι τραμπούκοι των αφεντικών για να εμποδίσουν την ένταξη των μεταναστών στο εργατικό κίνημα μέχρι τους αγώνες της Ένωσης Μεταναστών Εργατών στη Σκάλα Λακωνίας αλλά και τη μαζική συμμετοχή στις Πανεργατικές απεργίες, ο δρόμος του κοινού αγώνα είναι μπροστά μας.

Σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολείο χτίζουμε μαζικές τοπικές επιτροπές της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, συνεργαζόμαστε με όλους ώστε να σταματήσουμε τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής. Όπου ανοίγουν Γραφεία ξεκινάνε ένα ρεσιτάλ τρόμου και μάλιστα πίσω από το προσωπείο του φιλάνθρωπου που ανησυχεί για την ασφάλεια. Οι μαζικές συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ έδειξαν ότι υπάρχει η δύναμη σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε συνδικάτο αγκαλιάζουμε τους μετανάστες γράφοντας τους μέλη και ανοίγοντας τον αγώνα για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, για το άσυλο στους πρόσφυγες. Θέλουμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουν τα εργοστάσια και οι κλειστές κοινωνικές υπηρεσίες για τους φτωχούς, τους άστεγους, τους εξαρτημένους ασθενείς. Απαιτούμε διεύρυνση στο δικαίωμα για την ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και για τους γονείς τους που μένουν μόνιμα στη χώρα. 
Καμιά συντηρητική οπισθοχώρηση στις ρατσιστικές πιέσεις κατά του νόμου για την ιθαγένεια.

Ελάτε στη Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 21/9, 7.30 μμ η ώρα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (απέναντι απ' το πάρκο Ελευθερίας) για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα των αντιρατσιστών κι αντιφασιστών της πόλης. Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτκός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα κι υπεύθυνος της Κίνησης Ενωμένης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Λίλα Πετρούδα, εκπαιδευτικός κι ομιλητής απ' τη μάχη ενάντια στα Χρυσωρυχεία.

www.antiracismfascism.org l τηλ. 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου