Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πάρτε το χαμπάρι!


Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ιωάννίνων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - 15 Ιουλίου 2012


Συνεχίζοντας την επιχείρηση ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, το σκυλολόι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. παρέα με την Τρόικα ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας και των θυγατρικών της και μεταξύ αυτών και της ΔΩΔΩΝΗΣ. Οι κυβερνητικοί λακέδες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ξεμπερδεύουν μέσα στον Ιούλιο με τη ΔΩΔΩΝΗ, όπως εξάλλου και με την ΑΤΕ την οποία θέλουν να χαρίσουν στον τραπεζίτη Σάλλα, αφού βέβαια πρώτα την απαλλάξουν από τις ζημιές τις οποίες θα πληρώσει για ακόμή μια φορά ο ελληνικός λαός. 


Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους ενημερώνουμε πως δεν θα ξεμπερδέψουν ποτέ- Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ !!! Η αφελής (για τους αφελείς) ή προδοτική (για τους υποψιασμένους) στάση των τοπικών πολιτικών ριστικής γραφειοκρατίας, που φλομώνουν το λαό της Ηπείρου με παραμύθια περί απόκτησης της ΔΩΔΩΝΗΣ από τις Ενώσεις και περί εταιριών λαϊκής βάσης, δεν πείθει πια κανέναν. Όπως ξεκάθαρα είπε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων (κι ας κάνουν πως δεν το άκουσαν τα παπαγαλάκια της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης»), ακόμη κι αν η ΔΩΔΩΝΗ υπήρχε περίπτωση να πουληθεί στις ΕΑΣ αυτές θα αναζητούσαν «στρατηγικό επενδυτή». Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι επιφυλάσσουν για τις ΕΑΣ το ρόλο του μεσάζοντα ώστε να παραδώσουν τη μεγαλύτερη συνεταιριστική βιομηχανία της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής που νιώθουν στις πλάτες τους το βάρος της μνημονιακής λιτότητας, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της ανεργίας που καλπάζει, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξέρουν τα σχέδια και των εχθρών και των «φίλων» του λαού που μεθοδεύουν την καταστροφή της τοπικής κτηνοτροφίας, το ξεκλήρισμα των παραγωγών και το ρίξιμο των εργαζόμενων στην κόλαση της μείωσης των μισθών, της ελαστικής εργασίας και της τρομοκρατίας των απολύσεων. 

Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει σε ολόκληρο το λαό της περιοχής που βυθίζεται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Δε φτιάχτηκε για να δίνει κέρδη στους χαρτογιακάδες και τα λαμόγια αλλά για να δίνει ψωμί και δουλειά σε χιλιάδες κτηνοτρόφους και εργαζόμενους και φτηνά και υγιεινά προϊόντα στον κόσμο. Το ρόλο αυτό η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να τον επιτελέσει μόνο με τη διατήρηση του κρατικο-συνεταιριστικού χαρακτήρα της. Αυτή είναι η πάγια θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα την υπερασπιστούμε χωρίς κωλοτούμπες και συνδιαχειριστικές αυταπάτες, μαζί με τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, τους εργαζόμενους της βιομηχανίας και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα κάθε κίνηση και κάθε κουβέντα περί πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ

Διατήρηση του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας - 



Όχι στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας

Μόνιμη εργαζόμενους συμβασιούχους.

Αυξήσεις στις τιμές του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος.

Λειτουργία της ΖΩ-ΔΩ (ΕΛΒΙΖ) για την υποστήριξη των παραγωγών με ποιοτικές και φτηνές ζωοτροφές και εφόδια

Επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ - φτηνό ντόπιο κρέας για το λαό χωρίς μεσάζοντες

Επανασύσταση του δικτύου πωλήσεων της ΔΩΔΩΝΗΣ και στελέχωσή του με

μόνιμους εργαζόμενους.

Για να απολαμβάνει ο κόσμος φτηνό γάλα και τυρί και για να έχουν όφελος οι παραγωγοί κι οι εργαζόμενοι κι όχι τα σουπερμάρκετ, οι μεσάζοντες και οι αεριτζήδες.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό για όλους τους εργαζομένους της βιομηχανίας - Καμία διάκριση σε μόνιμους και συμβασιούχους

Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές που τσακίστηκαν οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, τη λύση δεν θα τη δώσουν οι προσχηματικές διαπραγματεύσεις, η «υπεύθυνη αντιπολίτευση», οι επερωτήσεις στη Βουλή ή οι κομματικού τύπου κινητοποιήσεις, αλλά ο μαζικός, ενωτικός και ανυποχώρητος αγώνας των κτηνοτρόφων, των εργαζόμενων και ολόκληρου του λαού της Ηπείρου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΩΔΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου