Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία Τετάρτη 24/7



- Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
- ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ
Λεφτά αντί για λουκέτα – προσλήψεις αντί για απολύσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η απεργία την Τετάρτη 24 Ιουλίου και η πανελλαδική κινητοποίηση στο υπ. Υγείας, μπορεί να γίνει μετά την πανεργατική που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν και έδειξαν ότι η βάση είναι εδώ και θέλει κλιμάκωση, η πρώτη πανυγειονομική, μαζική, αγωνιστική απάντηση στα σχέδια του νέου υπουργού υγείας και αφετηρία για απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό με τους κλάδους που αντιστέκονται, για να πετάξουμε στα καλάθια των σκουπιδιών, κυβέρνηση τρόικα και μνημόνια.

Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με μπροστάρη τον ακροδεξιό υπουργό υγείας έχει βάλει στόχο να προχωρήσει σε λουκέτα και απολύσεις στην υγεία. Ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει ότι 2500 συνάδελφοι και συναδέλφισσες στην υγεία θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας (δηλαδή υποψήφιοι προς απόλυση, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού), ενώ βάζει και χρονοδιάγραμμα για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, το κλείσιμο δηλαδή νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων. Δεν αποδεχόμαστε την διάλυση των δομών υγείας,  η αλλαγή του χαρακτήρα ενός νοσοκομείου και η μετατροπή του σε κέντρο υγείας αστικού τύπου ή σε χρόνιων παθήσεων, στην ουσία τα καταργεί.  Τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν με αγώνες και θυσίες, για να καλύψουν τις ανάγκες του εργαζόμενου κόσμου και των παιδιών μας. Δεν θα τα θυσιάσουμε επειδή οι υπουργοί της τρόικας θέλουν να πληρώνουν τους τόκους και τα χρέη των τραπεζιτών.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δείχνουν το δρόμο της απάντησης στα λουκέτα. Οι ηγεσίες των δύο ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, δεν μπορεί να συνεχίζουν να απαντάνε με αποσπασματικό τρόπο, χρειάζεται να σαλπίσουμε στο κλάδο γενικό ξεσηκωμό διαρκείας. Δεν μπορεί να αφήνουμε το κάθε νοσοκομείο να δίνει την μάχη μόνο του, όσο οι μνημονιακές πολιτικές και οι τροικανοί υπουργοί συρρικνώνουν κλινικές, τμήματα, προσωπικό και δια της υποχρηματοδότησης, της εγκατάλειψης και της απαγόρευσης των προσλήψεων να στρώνουν τα λουκέτα στην υγεία. Δεν περιμένουμε την ανακοίνωση της λίστας της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, των απολύσεων. Να κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, ότι οργανώνουμε όχι για να διαμαρτυρηθούμε, αλλά για να συγκρουστούμε και να νικήσουμε. Διεκδικώντας λεφτά για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και όχι λουκέτα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι απολύσεις.

Πρώτο βήμα οργανώνουμε την επιτυχία της απεργίας την Τετάρτη 24/7, με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις. Βγαίνουμε με το πανώ του σωματείου στην είσοδο του νοσοκομείου.


Άμεσα θέλει ένα αγωνιστικό προγραμματισμό με στόχο την γενίκευση και την κλιμάκωση της σύγκρουσης, τον συντονισμό σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με άλλους κλάδους (σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία, ΕΡΤ, κλπ ), που συγκρούονται με τα λουκέτα και τις απολύσεις.                       

Είναι η ώρα εμείς οι υγειονομικοί να βγούμε μπροστά! Η κλιμάκώση με απεργία διαρκείας και καταλήψεις στο χώρο της υγείας είναι μονόδρομος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου