Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το φωτεινό παράδειγμα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δίνει δύναμη στους αγώνες του σήμερα


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τιμά τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, αγωνίστριας του φοιτητικού κινήματος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της ΚΝΕ που δολοφονήθηκε με την ανοχή της αστυνομίας στις 28 Ιούλη 1980, ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΕΤΜΑ από τον τραμπούκο της εργοδοσίας, οδηγό λεωφορείου Μάριο Χαρίτο.
Η Σ. Βασιλακοπούλου με το αγωνιστικό της παράδειγμα και τη θυσία της πάντα θα φωτίζει το δρόμο της αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη και της στράτευσης της νεολαίας στην πάλη για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο του σοσιαλισμού πέρα το σήμερα της εκμετάλλευσης.
Το παράδειγμα της Σωτηρίας το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη σήμερα. Εκείνη τη μαύρη Δεύτερα ήταν η ΕΤΜΑ. Σήμερα είναι η Χαλυβουργία. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζοντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε καύσιμη ύλη για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση και να αυξήσει την κερδοφορία του. Πασχίζει να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων και την αλληλεγγύη της νεολαίας και της κοινωνίας σε αυτόν. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα νικήσει, γιατί είναι αγώνας για τη ζωή. Επίκαιροι όσο ποτέ οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου για τη Σωτηρία:
«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει
Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει
Θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου