Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κοινωνικό όλεθρο με Μνημόνια σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δρομολογεί η σύνοδος της ΕΕ



Κοινωνικό όλεθρο σε πανευρωπαϊκό κλίμακα έχει δρομολογήσει η σύνοδος της ΕΕ με την απόφασή της για τη συγκρότηση μηχανισμού, ελεγχόμενου από τη Γερμανία, την ΕΚΤ και την απρόσβλητη από κάθε δημοκρατικό έλεγχο γραφειοκρατία της ΕΕ, που θα δανείζει τις χώρες της ΕΕ με όρο την υπογραφή Μνημονίων. Παρά τα όσα λέγονται, σε Ισπανία και Κύπρο θα επιβληθούν Μνημόνια.
Ο μηχανισμός του τοκογλυφικού χρέους γίνεται ο δρόμος για να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη η πολιτική που ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Βίαιη υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων, ισοπέδωση των δικαιωμάτων και του εισοδήματος, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και μαζική ανεργία ως μηχανισμός εκβιασμού για την αποδοχή εργασιακών σχέσεων Κίνας και Ινδίας.
Τα περίφημα 120-130 δισ. ευρώ αναπτυξιακά κονδύλια που έρχονται να χρυσώσουν το χάπι, πέρα από το γεγονός ότι είναι ψίχουλα για την κλίμακα των χωρών που προορίζονται, δεν είναι παρά χρήματα από τα αδιάθετα των ήδη συμφωνημένων προγραμμάτων, καθώς και ποσά που ουσιαστικά θα καταλήξουν στον τραπεζικό και κατασκευαστικό τομέα, σε βάρος της κοινωνίας. Επιπλέον, ορισμένα από αυτά δεν έχουν διασφαλιστεί, αλλά αναμένεται να επενδυθούν από τον ιδιωτικό τομέα. Αναπαράγεται δηλαδή σε πανευρωπαϊκή κλίμακα το μοντέλο της "Ισχυρής Ελλάδας" που οδήγησε στη χρεοκοπία με τα πολυδάπανα άχρηστα ολυμπιακά έργα, τις δουλειές της Siemens κ.λπ.
Ένας δρόμος υπάρχει για να βγουν οι εργαζόμενοι της Ευρώπης από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της ευρωζώνης:μονομερής διαγραφή του χρέους και οργανωμένη έξοδος από ευρώ και ΕΕ. Έχει αποδειχτεί πλέον πως η παραμονή στην ΕΕ και η αποπληρωμή του χρέους ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
29/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου