Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ακαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη Χαλυβουργία

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τριμερής συνάντηση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Νικολόπουλο με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Χαλυβουργίας υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση αν δεν ανοίξει η πύλη του εργοστασίου, εφόσον μάλιστα υπάρχει δικαστική απόφαση και ανέφεραν ως ένδειξη καλής θελήσεως, ότι η εταιρεία από τον Ιούνιο έχει σταματήσει τις απολύσεις. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία απόλυση, του Χάρη Μανώλη,  έγινε πριν 10 μέρες, το λένε λες και έχει περάσει κάνας χρόνος από τον Ιούνη, μόλις τρεις μέρες πέρασαν!


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν από την πλευρά τους ως προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου την επαναπρόσληψη των απολυμένων κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχεται.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο, «ενθαρρύνει και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την εργασιακή ειρήνη και την ανάγκη λειτουργίας όλων των παραγωγικών μονάδων της χώρας». Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία επ' αυτού εξ άλλου! 


Πριν από την έναρξη της τριμερούς, ομάδα περήφανων απεργοσπαστών, ζήτησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο στον οποίο εκδήλωσαν την πρόθεση να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους. Έστω και ...τζάμπα, αρκεί να μη μείνουν χωρίς δουλειά! 'Εχουν και παιδιά οι άνθρωποι, έξοδα, πως θα τα βγάλουν πέρα, τους λέτε; 


Μετά και το τέλος της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργείου Εργασίας και εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα δοθεί λύση και η Χαλυβουργία θα επαναλειτουργήσει πολύ σύντομα. 
Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου έχουν προγραμματίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, γενική συνέλευση, ως το τέλος της εβδομάδος προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Το ρεπορτάζ είναι του Βήματος ελαφρά πειραγμένο!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου