Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ ματαίωσαν τη συνδικαλιστική μεθόδευση για αναστολή της απεργίας

Με πρωτεργάτη την παράταξη «Συσπείρωση», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, το ΔΣ του σωματείου «κατέβασε» πρόταση στη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που τους καλούσε να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που επιδιώκει η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, με τις οποίες καρατομούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να γίνει απεργία σήμερα και νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους από δω και στο εξής.

Μάλιστα η «Συσπείρωση» δικαιολόγησε αυτήν την πρόταση μειώνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων της ΑΤΕ και λέγοντας πως οι εργαζόμενοι φοβούνται και δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε κίνδυνο. Αφού λοιπόν ο εργοδότης επιτίθεται, οι εργαζόμενοι καλά θα κάνουν να υπογράψουν τις συμβάσεις και μετά… βλέπουμε.

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν μόλις άκουσαν την παραπάνω πρόταση και αποδοκίμασαν έντονα τους συνδικαλιστές. Οι διαθέσεις των εργαζομένων ήταν ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης του αγώνα και έλεγαν πως «αν υποκύψουμε στους εκβιασμούς του εργοδότη, θα πάμε άκλαφτοι…».Ετσι, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στήριξε την πρόταση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (παράταξη ΕΣΑΚ) η οποία καλούσε τους εργαζόμενους της ΑΤΕ να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, να προχωρήσουν σήμερα σε απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και να γίνει νέα Γενική Συνέλευση. Επιπλέον να γίνουν περιφερειακές γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να μην υποκύψει κανείς στις τρομοκρατικές πιέσεις, να μην υπογράψει κανείς, και το Σάββατο να γίνει Πανελλαδική Γενική Συνέλευση για τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Το παραπάνω δημοσίευμα δεν μας ξαφνιάζει καθόλου. Συνδικαλητσαράδες που ήταν οργανωμένοι στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πλέον συριζαίοι και παρασύρουν τα πάντα μπροστά στην πρεμούρα να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά. Από κοντά και συριζαίοι που έχουν χάσει τελείως τα μυαλά τους και λένε απίθανες βλακείες σε σωματεία και εργαζόμενους. Κορυφαίο, η συνάντηση του Τσίπρα με τον σιωνιστή Σιμόν Πέρες, για την οποία δεν είδαμε ακόμη καμία ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου