Ποιοί είμαστε


Φίλες και φίλοι

Το παρών ιστολόγιο αποτελεί την έκφραση ανθρώπων που ζούμε, εργαζόμαστε και ερωτευόμαστε στην περιοχή του Έβρου. Σε μια κοινωνία όπου επικρατούν ρεύματα που νομιμοποιούν την εκμετάλλευση και την καταστολή, θεωρούμε αναγκαίο να δράσουμε συμμετέχοντας σε ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο που στόχο έχει να προβληματικοποιήσει τις κυρίαρχες δομές και κυρίως να προτείνει τρόπους δράσης στη βάση της επαναστατικής θεωρίας. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στους αγώνες των εργαζομένων καθώς και σε κάθε προσπάθεια ριζοσπαστικής αναζήτησης, αλλά και να τροφοδοτηθούμε από αυτές.

Αντιλαμβανόμαστε τη μαρξιστική θεωρία σαν βάση και αφετηρία για την ερμηνεία του κόσμου και την ερμηνεία του κόσμου σαν όρο για την αλλαγή και την ανατροπή του. Άρα όχι σαν "ταμπέλα" για αριστερά ένσημα η κλειστό δόγμα απομονωμένο απο τη ζωή. Κρίσιμο είναι και το κριτήριο της αναμέτρησης (και όχι της αναπαραγωγής με άλλο όνομα) με τις κατεστημένες ιδεολογίες  που νομιμοποιούν και δικαιολογούν την σημερινή κοινωνική βαρβαρότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση φιλοδοξούμε τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο να συμβάλλουμε, αφού η ολοκληρωσή της δεν μπορεί παρά να είναι έργο του εργατικού κινήματος και κανενός άλλου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του blog θα δημοσιεύουμε/ενημερώνουμε σχετικά με: τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις παρεμβάσεις μας σε εργατικούς χώρους, τις δράσεις/εξορμήσεις μας στην πόλη και τις εκδηλώσεις. Επιπλέον, επιδιώκουμε να δοθεί χώρος και σε πρωτότυπα κείμενα, εργασίες, σχόλια όσων θέλουν να συμβαδίσουν με το αντικαπιταλιστικό μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.